Mobil logo deckarförfattare C T Karlsson Falkenberg

Falkenbergsmorden är deckarserien där C T Karlsson utforskar girighet, svek, hämd och kärlek och dåtid och nutid vävs samman. Tillsynes vanliga människor i vardagliga situationer hinns ikapp av historien de försökt förtränga.

I sommaridyllen Falkenberg sker ett oförklarligt misshandelsmord. Kriminalinspektör Kajsa Rudolfsson och hennes kollegor utreder fallet. Den döde har placerats under scenen i Vallarnas friluftsområde. En vecka senare återfinns liket av en ung kvinna på stranden i det lilla fiskeläget Glommen, strax norr om Falkenberg. Till att börja med verkar de två morden inte ha med varandra att göra.  Bittert svek >

Det har gått två år sedan Kriminalinspektör Kajsa Rudolfsson och hennes kollegor utredde två mord i Falkenberg och det lilla fiskeläget Glommen längs den halländska kusten. Nu pågår det en utredning om en försvunnen familjefar. Under eftersökningarna blir polisen kallad till Morups Tånge fyr där en man har fallit från fyrens topp. Högt fall >

Release 25 maj 2018

Den uppdiktade historien följer verkligheten, eller är det tvärtom?

Den kända deckarförfattaren Arne Dahlgren har precis skrivit klart sitt femtonde manus i sitt hus i Glommen. Sedan flera år tillbaka har åtta personer, ovetandes om varandra, ingått i den grupp testläsare som Arne skickat sina manus till. Den enda personen med vetskap om vilka medlemmarna i Läsekretsen är borde vara Arne Dahlgren själv.
Vad som till att börja med ser ut som en olycka i hemmet rubriceras snart om till mord. Ytterligare dödsfall sker och polisen riktar sin uppmärksamhet mot den kände deckarförfattaren. Ylva Isaksson, åklagare och sambo med f.d. polischef Raúl Morales, är en av åtta Läsekretsen och hon börjar se samband, otäcka samband. Är hon själv i fara?
Samtidigt som utredningarna pågår brottas kriminalinspektörerna Kajsa Rudolfsson och kollegor med en ny chef som verkar ha en egen agenda. Slitningar i gruppen gör att enheten för grova brott i Halland har mycket på sin agenda. Men finns det en ljusning?
 
Läsekretsen är tredje delen i deckarserien Falkenbergsmorden.

BESTÄLLA MINA DECKARE